BAKAN GÜL ŞANLIURFA'DA

Bazı incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Adalet Bakanı Abdülhamt Gül, Şanlıurfa GAP Havalimanında Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve il protokolü tarafından karşılandı.

BAKAN GÜL ŞANLIURFA'DA

Daha sonra Barış Pınarı Harekâtı’nın icra edildiği merkezlerden Akçakale’ye geçen Bakan Gül, Adalet Sarayı’nda yargı mensupları ile bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı çıkışında basına açıklamalarda bulunan Bakan Gül, Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanması ve Suriye sınırı boyunca yuvalanan terör guruplarının temizlenmesi amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nın kararlı bir şekilde yürütüldüğünü, sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonların esasen Adana Protokolü çerçevesinde Türkiye’nin uluslararası anlaşmalara dayanarak yaptığı bir operasyon olduğunu söyledi.

Akçakale’ye düşen bombalar ve roketler sonucu dokuz aylık bir bebek olan Muhammet Ömer’i ve hayatını kaybeden diğer çocukları hatırlatan Bakan Gül, “Asla ve asla bu operasyon, Kürtlere yapılan bir operasyon değildir. Terör örgütlerine karşı yapılan bir operasyondur. Oradan havan mermisi geldiğinde burada Kürt, Türk, Arap kardeşlerimizin üzerine geliyor. Bu saldırıları bertaraf etmek için Kürtlere değil, terör örgütlerine karşı yapılan bir operasyondur. DEAŞ’a karşıdır, PKK, YPG’ye karşıdır” dedi.

Türklerle Kürtler yüzlerce yıldır savaşıyor gibi asla doğru olmayan bir algının yaratılmak istendiğine değinen Bakan Gül, “Bu iddiaları kabul etmemiz mümkün değil, gerçek olan bin yıldır Türküyle, Kürdüyle Anadolu coğrafyasında et ve tırnak gibi yaşadığımızdır. Ve kardeşçe bir arada bin yıldır yaşayan Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla bu milleti kimse bölemeyecek, parçalayamayacaktır. Milletimizi huzursuz eden terörü de kaynağında kurutacağız” diye konuştu.

Şanlıurfa temasları kapsamında Akçakale’den sonra Ceylanpınar’ı da ziyaret edeceğini ifade eden Bakan Gül, “Bugün Şanlıurfa’ya hem vatandaşlarımızla hasbihal etmek hem de yapılan çalışmaları yerinde görmek için geldik. Yargı mensuplarımıza, kamu görevlilerimize büyük fedakârlıkları için teşekkür ediyorum. Bu süreç, hem ABD ile hem Rusya ile mutabakat yapılarak, Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve liderliğinde çok önemli bir diplomatik zafer olarak tarihe geçmiştir. Bu başarı, tüm dünyada hakkaniyet çevrelerinin de takdir ettiği bir operasyondur. Bu operasyon ile Türkiye algı operasyonlarına karşı da başarılı bir operasyon yürütmüştür. Daha operasyonun ilk günlerinde harekât merkezinde Cumhurbaşkanımızla birlikte iken Hristiyan köylerine bir saldırının PKK/YPG tarafından yapıldığı açık bir şekilde kameralarla görünürken bunu Türkiye yaptı diye bir algı operasyonuna şahit olduk ama zaman geçtikte Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetini ve terör örgütünün gerçek yüzünü herkes gördü” şeklinde konuştu.

Operasyonlar sonucu yakalanan 49 YPG’li teröristin Türk yargısı önüne çıkarıldığını ve 32’sinin tutuklandığı, diğerlerinin ise işlemlerinin devam ettiği bilgisini veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, DEAŞ mensubu Türk vatandaşları için de yargı süreçlerinin devam ettiğini söyledi.

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde 168, Türkiye’de de 1163 DEAŞ’lının cezaevlerinde tutuklu ve mahkum bulunduğunu ifade eden Gül, Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelede en kararlı ülke olduğunu, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kimsenin sorgulamaya kalkamayacağını dile getirdi.

Bakan Gül, Barış Pınarı Harekâtı’nın da başarıyla sonuçlanacağını ve Türkiye’de tüm vatandaşların huzur içinde yaşamasına önemli katkı sunacağını söyledi.

Gazetecilerin operasyon hakkındaki sorularını da cevaplayan Bakan Gül, Akçakale Yeni Camii’de kıldığı Cuma namazının akabinde ilçe esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi



25 Ekim 2019 Cuma 16:31

http://www.urfa63haber.com/haber/bakan-gul-sanliurfada-11662.html