TOPDAĞ, AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASINI ANLATTI

Şanlıurfa Valiliği himayelerinde başlatılan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kuruluşları ve sivil toplum tarafından desteklenen “Zeytin Temalı Ağaçlandırma Kampanyası” kapsamında Şanlıurfa’daki aktif sivil toplum kuruluş temsilcilrine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TOPDAĞ, AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASINI ANLATTI

Kampanya koordinatörü Vali Yardımcısı Selami Işık başkanlığında gerçekleşen toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

STK temsilcilerine, kampanyanın amacı, hedefi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Selami Işık, ağaçlandırma kampanyasında duyarlılığı artırmak için evlere, öğrencilere, ailelere ve her kesime ulaşmak istediklerini belirterek, “Tüm öğrencilerimize fidan diktirmek istiyoruz, fidan dikmek isteyen tüm vatandaşlarımıza fidan dağıtacağız” dedi.

Temin edilecek zeytin ve fıstık fidanı miktarının talep edilenden az olduğunu ifade eden Işık, diğer fidanların ücretsiz dağıtılacağını, maddi durumu yeterli olan vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşlarının ağaçlandırma kampanyasına maddi destek verebilmesi için banka hesap numaralarının duyurulacağını söyledi.

Ağaçlandırma çalışması yapılacak alanlar hakkında da katılımcılara bilgiler veren Vali Yardımcısı Selami Işık, dikilecek fidanların bakımı, korunması, sulanması gibi konularda tüm vatandaşların desteğine ihtiyaç olduğunu, bunun için STK’ların da aktif rol üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Müdürü Fadıl Topdağ tarafından ağaçlandırma yapılacak alanlar, fidan dikimi ve bakımı gibi konularda teknik bilgilerin de aktarıldığı toplantı, STK temsilcilerinin sorduğu soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.



28 Eyl�l 2019 Cumartesi 18:17

http://www.urfa63haber.com/haber/topdag-agaclandirma-kampanyasini-anlatti-11621.html