MİNİK ÖĞRENCİLER İLK FİDANLARINI DİKTİ

Zeytin Temalı Ağaçlandırma Kampanyası kapsamında ilkokul öğrencilerinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi

MİNİK ÖĞRENCİLER İLK FİDANLARINI DİKTİ

Yemyeşil Urfa Platformunun girişimleri sonucu Şanlıurfa Valiliği himayelerinde başlatılan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen “Zeytin Temalı Ağaçlandırma Kampanyası” kapsamında ilkokul öğrencilerinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, çocuklara ağaç sevgisini aşılamak için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği talimat doğrultusunda gerçekleştirilen fidan dikim programına, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arif Kırıkçı, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Haliliye İlkokulu öğretmenleri ve ikinci sınıf öğrencileri katıldı.

Fiden dikimi öncesi okul salonunda konunun uzmanları tarafından “Gıda Hijyeni ve Güvenliği Eğitimi”ne katılan çocuklar, eğitim sonrası katılım belgelerini aldıktan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Eğitim Tesislerindeki fidan dikimi etkinliğine katıldılar. Burada çocuklara, ağaçların önemi, fidan dikimi ve bakımı konularında uygulamalı eğitimler verildi. Program sonrası, Orman Bölge Müdürlüğü’nden temin edilen çam ve zeytin fidanları, programa katılan öğrencilere dağıtıldı.



26 Eyl�l 2019 Per�embe 13:59

http://www.urfa63haber.com/haber/minik-ogrenciler-ilk-fidanlarini-dikti-11612.html