BASKAN KUŞ' TAN MUTHIS HAMLE!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş göreve geldiği günden itibaren İlçenin her kesimine hem hizmet götürüyor hem de belediyenin var olan borçlarını sıfırlama çabasında.

BASKAN KUŞ' TAN MUTHIS HAMLE!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş göreve gelmesi ile birlikte İlçede gerçekleşen hizmetleri Kırsal merkez ayırımı yapmadan adaletli ve eşit bir şekilde ekibiyle birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Kuş ilk icraatını ilçe sınırları içinde bulunmayan ve kiralık olan hizmet binalarını ilçe sınırlarına çekmek ve Belediyeye büyük yük olan kira giderlerinden kurtulmak için büyük çaba sar ediyor.

EYYÜBİYE BELEDİYE BİNALARI KENDİ SINIRLARINA ÇEKİLİYOR

Tasarruf tedbirlerinden ilk icraat olarak Eyyübiye Belediyesinin Başkanlık makamı olarak kullanılan ŞURKAV binasının yıllık kiralama bedelinin 180 bin, 5 yıllık kiralama bedelininse yıllık kira artışlarıyla beraber 1 milyon 250 bin tutması üzerine harekete geçen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, herhangi bir bedel ödemeden, devlete ait bina arayışına girdi. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile de paylaşan Başkan Kuş, eski Cevahir Konuk Evi olarak kullanılan alanın bedelsiz ve süresiz olarak kendilerine tahsil edilmesini talep etti. Başkan Kuş'un bu isteğini kırmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatı ile boşaltılan mekan Eyyübiye Belediye Başkanlık makamı olarak kullanılmaya başlandı.

EYYÜBİYEYE YENİ HİZMET BİNASI

Başkan Kuş şimdide Kızılay binasında ve Haliliye ilçesinde bulunan ek binaların kiralarından kurtulmak için burada faaliyet gösteren birimleri Eyyübiye Araştırma Uygulama Hastanesinin yanında bulunan binaya taşıyarak bir başka gider yükünde belediyeyi kurtarmak için yaptığı çalışmalar son aşamaya geldi.

MODERN BİR EYYÜBİYE KURULMASI İÇİN TEMELLER ATILACAK

Ayrıca İlçede yaşanan çarpık kentleşme ve gece kondu yapıların önüne geçmek için ilçenin güneybatısında büyük bir alanı imara açarak mevcut çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek ve buradan elde edilecek gelirler ile ilçenin bir başka yerine hizmet götürülecek.

Yeni imara açılacak alan için ekibiyle birlikte göstermiş olduğu büyük çabaların sonuç vermeye başladı kısa bir süre sonra belirtilen alanlar imara açılarak modern bir Eyyübiye kurulması için temeller atılacak

Özel Haber/ Haber Merkezi



12 Eyl�l 2019 Per�embe 17:07

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-kus-tan-muthis-hamle-11576.html