ŞANLIURFA TURİZMİN BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA

Şanlıurfa Turizm Sektörünün Danışma Kurulu olarak görev yapan Şanlıurfa Turizm Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

ŞANLIURFA TURİZMİN BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA

Konsey toplantısının açılış konuşmasını Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptı. Vali Erin konuşmasında” Şanlıurfa turizminin gelişmesinde Turizm Geliştirme AŞ’nin yönetişim modeli olarak Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Vali Erin, diğer illerin bu modeli örnek alarak kendi şehirlerinde benzer bir yapıyı hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Bütün kurumların Turizm Geliştirme AŞ’yi desteklemesi gerektiğini ve bu yapının sadece hissedarların değil tüm Şanlıurfa’nın şirketi olduğunu sadece Göbeklitepe ile değil İslami değerler ile de Şanlıurfa’nın önemli bir çekim merkezi olduğunu ve Şanlıurfa’nın İslam Turizmi Başkenti olması için çalışmalara da başlandığını belirti.

 

AB TARAFINDAN FİNANSE EDİLECEK 

Yapılan Çalışmalar İle ilgili bir açıklama yapan Turizmi Geliştirme AŞ Genel Müdürü Mehmet Uncu açıklamasında AB tarafından finanse edilen “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” Projesi sonucunda ortaya çıkan 2019-2023 Şanlıurfa Turizm Master Planını tanıtan Uncu, konsey tarafından bu mastır planın çalışma grupları tarafından alt faaliyetlerin revizyonları için görüş alınacağını belirtti. Buna ek olarak, Turizm Geliştirme AŞ modelinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından örnek alınarak, şu an Türkiye çapında turizm konusunda çalışacak olan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmakta olduğunu ve Şanlıurfa’nın bu konuda öncü rol üstlendiğini ifade etti. 

Açılış toplantısının ardından kamu, özel sektör, STK ve basın temsilcilerinden oluşan katılımcılar, Tanıtım ve Pazarlama Teknik Çalışma Grubu, Kalite Standartları ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Teknik Çalışma Grubu ve Politika ve Ürün Geliştirme Teknik Çalışma Grubu olarak 3 gruba ayrıldı. Bu çalışma grupları, master planın revizyonunu gerçekleştirecek ve konu odaklı alt komitelerle toplanacaktır. Belirli aralıklarla bir araya gelecek olan Turizm Konseyi komitelerinin bu ilk çalışması ile, Şanlıurfa’nın turizmde gelişimi için koordinasyon ve işbirliği sağlanması bakımından tarihi bir başlangıç yapıldı.

 



19 Temmuz 2019 Cuma 08:29

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-turizmin-baskenti-olma-yolunda-11413.html