CEYLANPINAR 15 TEMMUZDA YİNE NÖBETTEYDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ceylanpınar'da organize edilen programda binlerce kişi bir araya geldi.

CEYLANPINAR 15 TEMMUZDA YİNE NÖBETTEYDİ

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı ilk günkü coşkuyla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Parkı Miting alanında bir araya gelen binlerce kişi gecenin ilerleyen saatlerine kadar alanda bayrak sallayarak demokrasi nöbeti tuttu. Programda protokol uygulanmaması dikkat çekerken İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve kurum amirleri vatandaşlarla birlikte oturarak programı izledi.

Kur'an'ı kerim tilaveti ile başlayan program yapılan konuşmalar, şiir ve ilahi dinletileri, sinevizyon gösterimi, yatsı namazının kılınması ve ikram dağıtımı ile devam etti.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Ceylanpınar İlçe Müftüsü Hasari Altınova, 15 Temmuz gecesinin bir darbe gecesinden öte bir işgal gecesi olduğunu söyledi. "Bizi bölmekten, parçalanmaktan muhafaza eden Rabbimize şükürler olsun." diyen Altınova, "Aziz şehitler görevleri yaptılar ve bu ülkeyi bize emanet olarak bıraktılar. Başta Ceylanpınarlı şehidimiz Ümit Yolcu olmak üzere tüm şehitlerimize Yüce Allah rahmet eylesin. Onlar bize bir emanet bıraktı. Bize düşen ise o emanete sahip çıkmaktır." diye konuştu.



16 Temmuz 2019 Sal� 07:27

http://www.urfa63haber.com/haber/ceylanpinar-15-temmuzda-yine-nobetteydi---11379.html