BÜYÜKŞEHİR ŞANLIURFALI KADINLARI, SAĞLIKLI YAŞAMDA BULUŞTURUYOR

Şanlıurfa'da kadınların sosyal hayatın her alanında gelişmesine yönelik çalışmaların hızlandırılması talimatını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül sayesinde kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezleri yoğun ilgi görüyor.

BÜYÜKŞEHİR ŞANLIURFALI KADINLARI, SAĞLIKLI YAŞAMDA BULUŞTURUYOR

Şanlıurfa genelinde 13 Kadın Kültür Merkezi ile kadınların sosyal, kültürel ve mesleki alanda eğitim alarak aile yapısının ileriye taşınması hedefleyen Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara yönelik hizmete sunduğu sağlıklı yaşam merkezleri ile ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Kadın Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan, merkez ve ilçelerdeki sosyal spor salonları, yeni nesil alet sistemleri ile kadınlara, kilo verme, esneklik kazanma ve vücut şekillendirme gibi antrenman programları sunuyor. Kadınların ilgi gösterdiği kurslar sabah iki, akşam da iki seans olmak üzere toplam dört seans halinde yapılıyor. 75 dakika süren ve 30’ar kişinin katıldığı seanslara her gün toplam 120 kadın katılıyor. Büyükşehir Belediyesi Spor Eğitmenleri nezaretinde yapılan çalışmalarda her yaş grubundan yüzlerce kadın daha sağlıklı ve sosyal bir hayat için merkezlerde buluşuyor.

Kadınların sağlıklı yaşamanın yanında güzel vakit geçirdiklerini belirten kurs hocaları, "Büyükşehir Belediyesi olarak hem sağlıklı yaşam hem de güzel vakit geçirmek için Sağlıklı Yaşam Merkezlerimizde kadınlarımıza yönelik spor salonlarımızla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Evde sıkılan kadınlarımız hem kurslarımızdan yaralanıyor hem de arkadaşları ile sağlıklı bir şekilde spor yapıyorlar. Boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendiriyorlar. Ayrıca kadınlarımız spor yaparken çocukları da kreş imkanından faydalanabiliyor" dediler.

Merkezlerde spor eğitimlerine katılan kadınlar da kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve ekibine teşekkür ettiler.

 



11 Temmuz 2019 Per�embe 13:54

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehir-sanliurfali-kadinlari-saglikli-yasamda-bulusturuyor-11365.html