THY’DAN ŞANLIURFA’YA ADİL OLMAYAN DAVRANIŞ

Türkiye Hava Yolları Şirketi tarafından Göbeklitepe'ye Adil olmayan davranış

THY’DAN ŞANLIURFA’YA ADİL OLMAYAN DAVRANIŞ

Türkiye Hava Yolları Şirketi tarafından Yeni Uçağımızın adı ne olsun sloganı ile başlatmış olduğu ankette Perge, Assos, Göbeklitepe ve Zeugma Şıklarını kullanmıştı.

Takipçileri tarafından yapılan oylama sonucunda Yüzde 52 gibi rekor bir oylama ile Göbeklitepe adı çıkmasına rağmen Yeni alınan Uçağının adının Göbeklitepe olması gerekirken Türk Hava Yolları resmi sosyal hesabından “ Filomuzun ilk Boeing 787-9 Dreamliner’ının adına karar vermek için yaptığımız ankete katılan ve #AdıErenOlsun diyerek destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz Yeni Uçağımızın Kahraman Eren’imizin Memleketi “ Maçka” adını koydu. Oysa Türk Hava Yolları gibi köklü bir şirketin ankete bulunmayan Şıkların arasında olmayan “ Maçka “ adını koyması Şanlıurfalılar tarafından manidar bulunmaktadır.

Şanlıurfa Halkından Türk Hava Yollarına gelen tepkilerde şu ifadelere yer verilmekte “Maçka ismi şehidin direk olarak adını anımsayamayacak. Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada Misafirleri tarafından istenilen adın #AdıErenOlsun o zaman gelen talepler doğrultusunda hareket ederek adı Eren olsun. Maçka Adı hiçbir zaman Şehit Eren’ı anımsatmayacaktır. Göbeklitepe olması gereken adın Göbeklitepe’nın hakkı elinden alınmıştır denldi.

BENZER HABER İÇİN TIKLAYIN



27 Haziran 2019 Per�embe 14:58

http://www.urfa63haber.com/haber/thydan-sanliurfaya-adil-olmayan-davranis-11335.html