ŞUTSO ÜYELERİNE HALKBANK’TAN İVME DESTEĞİ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) üyelerine yönelik, Halkbank’ın destek, kredi ve teşvik paketi olan “İVME Finansman Paketi” uygulamaya girdi.

ŞUTSO ÜYELERİNE HALKBANK’TAN İVME DESTEĞİ

Halkbank Şanlıurfa Bölge Müdürü Davut Akgün, Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Çetin, Şanlıurfa Şube Müdürü Halit Tanrıkulu, İpekyolu Şube Müdürü Hakan Kılıç ve Karaköprü Şube Müdürü Rukiye Tanrıkulu Yapsan’da oluşan heyet, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’i ziyaret ederek Halkbank’ın, ülkemizde ithal oranı yüksek makine imalat sanayii alt sektörleri ve hammadde-ara malı imalat sanayii alt sektörlerinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi ve yerli üretim kapasitesinin artırılması, ithal bağımlılığın azaltılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve ithal ikamesi fonksiyonunun sağlanması amacıyla uygulamaya giren, İVME Finansman Paketi ilgili detay bilgileri paylaştı.

Ziyarette, konuyla ilgili bir açıklama yapan Halkbank Şanlıurfa Bölge Müdürü Davut Akgün “İVME Finansman Paketi ile yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebilecek, İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak üst limitler yatırım kredilerinde 150 Milyon TL, işletme kredilerinde azami 30 Milyon TL olabilecek, İşletme kredilerinde azami 1 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 5 yıl vade, yatırım kredilerinde azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. Finansman paketinden yararlanmak isteyen üyeler, şubelerimize geldiklerinde ayrıca detaylı bilgilendirileceklerdir. ”dedi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ise, “Halkbank tarafından uygulamaya alınan, İVME Finansman Paketi, üyelerimizin tamamını oluşturan KOBİ'lerin en büyük sorunlarından birisi olan finansmana erişim konusunda ciddi bir destek unsuru olacaktır. Üyelerimize yönelik geliştirilen bu İVME Finansman Paketi’nin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 



18 Haziran 2019 Sal� 11:01

http://www.urfa63haber.com/haber/sutso-uyelerine-halkbanktan-ivme-destegi-11297.html