JANDARMA SALDIRGANLARA GÖZ AÇTIRMADI

Şanlıurfa’da 5 milyon liraya yaklaşan elektrik borcunu ödemeyen petrol istasyonuna mahkeme kararıyla haciz işlemi başlatıldı.

JANDARMA SALDIRGANLARA GÖZ AÇTIRMADI

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesi Akçakale karayolu mevkiinde bulunan A… isimli petrol istasyonu, 2015 yılından bu yana kullandığı elektriğin borcunu ödemedi. Yaklaşık 5 yıldır ödenmeyen elektrik borcu 5 milyon liraya yaklaştı. Dicle Elektrik ekipleri, yasal süresi içerisinde ödenmeyen borç nedeniyle bahse konu petrol istasyonunun elektriğini onlarca kez yasal çerçeveler içerisinde kesti. İstasyonun sahiplerine ödeme yapılması için uyarılarda bulunuldu, tebligat gönderildi. Ancak, her defasında uyarılara kulak asılmadı ve kaçak bağlantılar yapılarak istasyonda enerji kullanılmaya devam edildi. 

Robocop jandarmalar müdahale etti 

Tüm uyarılar ve yapılan kesme işlemlerine rağmen ödenmesi gereken borç aradan geçen bunda uzun zamana rağmen bir türlü ödenmeyerek 5 milyon liraya yaklaştı. Bunun üzerine Dicle Elektrik avukatları mahkemeden icra kararı çıkartmak zorunda kaldı. Mahkemenin aldığı karar gereği haciz işlemlerini yapmak üzere icra memurları, avukatlar ve Dicle Elektrik ekipleri dün jandarmanın nezaretinde bahse konu petrol istasyonuna gitti.

Ekipler yeniden kaçak bağlantı yapılmasını önlemek için istasyona enerji taşıyan 5 bin metre kablo, 10 adet demir direk ve 400 KVA gücündeki trafoyu sökmek için harekete geçti. Ancak petrol istasyonunun sahibinin yakınları olduğu bildirilen bir grup, çalışan ekiplere saldırarak, çalışmalarını engellemeye kalktı. Olay yerinde bulunan jandarma ise Toplumsal Müdahale Aracının (TOMA) da desteği ile müdahalede bulunarak, saldırganlara göz açtırmadı. Müdahale biriminde bulunan Robocop jandarmalar, gurupta bulunan 10 kişiyi gözaltına aldı. Alınan önlemlerin ardından çalışmalar kaldığı yerden devam etti.

 



26 Nisan 2019 Cuma 14:46

http://www.urfa63haber.com/haber/jandarma-saldirganlara-goz-actirmadi--11091.html