Başkan Mehmet Kuş’tan Miraç Kandili mesajı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bu gece idrak edeceğimiz Mübarek Miraç Kandili ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Mehmet Kuş’tan Miraç Kandili mesajı

 Başkan Kuş yayınladığı mesajda; “Yüce dinimiz İslâm’ın en önemli gecelerinden biri olan ve Peygamber Efendimizin Allah’ın huzuruna çıktığı gece olarak kutlanan Miraç’ın, insanlık için birçok mesaj ve mucizelerle dolu olduğunu” vurguladı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Bu anlamlı gecelerin hayatımızı gözden geçirmek için birer fırsat olduğunu belirterek; Miraç Kandili’nde yapılacak duaların kabulünü ve başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada refahın yayılmasına, bütün insanlığın selametine, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artmasına vesile olmasını temenni etti. Miracın sırlarla dolu bir yolculuk olduğunu da ifade eden Başkan Kuş, “İnanç dünyamızda vazgeçilmez bir yere sahip olan Miraç Kandili’ni en iyi şekilde idrak etmemiz gerekir. Üç ayların manevî hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dinî hayatımızda da önemli bir yeri olan Miraç gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız.

Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) miraca çıkışının anlamını kavramalı ve insan olarak vazifelerimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışmalı, bu gece vesilesiyle insanları birbirine yakınlaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak işler yapmanın yollarını aramalıyız. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş son olarak “Miraç Kandili’nde başta İslâm Dünyası olmak üzere insanlığın içinde yaşadığı kan ve vahşet sarmalından çıkması için dua etmeliyiz.

Doğu Guta’da ve Suriye’nin diğer kentlerinde, Yemen’de, Libya’da, Irak’ta, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Karabağ’da ve bütün İslâm Âlemi’nde yaşanan işgal ve saldırıların son bulması için ellerimizi semaya açmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Eyyübiyeli hemşehrilerimin ve Müslüman Âlemi’nin Miraç kandilini tebrik ediyor, ülkemize, bütün insanlığa huzur, barış, kardeşlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.



2 Nisan 2019 Sal� 18:46

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-mehmet-kustan-mirac-kandili-mesaji--10963.html