EZANA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Kadınlar Günü nedeniyle Taksim Meydanında Ezana Saygısızlık

EZANA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Dünya Kadınlar günü nedeniyle Taksimde düzenlenen etkinliklerde Ezanın okunması ile birlikte alanda toplanılan topluluk tarafından Ezan sesini bastırmak ve Ezanı protesto etmek için Islıklarla ve sloganlarla protesto edildi.

Ezana karşı gerçekleştirilen bu saygısız hareketlerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İskenderun’da Düzenlenen mitingde tepkisini şu ifadelerle dile getirdi. 

ERDOĞAN'DAN EZAN TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Biz 'belediye işi gönül işi' diyerek milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor" dedi.

Erdoğan İskenderun'da da benzer şekilde konuşarak "Şimdi Fatih'in emaneti İstanbul'da ezanı Muhammediye'yi ıslıklayan nursuzlara, cuma salası ile dalga geçen edepsizlere inşallah hep beraber sandıkta esaslı bir Osmanlı tokadı vurmaya var mıyız?" diye hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra 17. Feminist Gece Yürüyüşü tarafından şu açıklama yapıldı.

PARALEL ÇEKİM GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada tartışma yarattı. Yürüyüşe katılanlar attıkları mesajlarla ezanın slogan ve ıslıklarla protesto edildiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için toplanan kadınların ezanı ısladıkları iddiası üzerine "17. Feminist Gece Yürüyüşü", yazılı açıklama yaptı.

 



11 Mart 2019 Pazartesi 09:08

http://www.urfa63haber.com/haber/ezana-buyuk-saygisizlik-10846.html