Anne ve anne adayı memurların izin süreleri belirlendi

Yüzbinlerce anne ve anne adayı memurlarınıı ilgilendiren yıllık izinler konusunda yeni düzenlemeler belli oldu. Doğumdan sonra memurlar hem analık hem de yarı çalışma izni kullanabiliyor. Bu süreler ise kanunlarla belirleniyor. Analık izinlerinden evlat edinen memur babalar da yararlanabiliyor.

Anne ve anne adayı memurların izin süreleri belirlendi   Yüzbinlerce anne ve anne adayı memurlarınıı ilgilendiren yıllık izinler konusunda yeni düzenlemeler belli oldu. Doğumdan sonra memurlar hem analık hem de yarı çalışma izni kullanabiliyor. Bu süreler ise kanunlarla belirleniyor. Analık izinlerinden evlat edinen memur babalar da yararlanabiliyor. İşte diğer detaylar...

3) Aylıksız izinde iken doğum yapan veya eşi doğum yapan memura doğum sebebiyle aylıksız izin verilmesi

a) İlgili mevzuatı gereğince aylıksız izinli iken doğum yapan memura, analık iznini kullanması halinde doğum sonrası analık izninin bitiminden, analık iznini kullanmaması halinde ise doğumdan sonraki sekiz haftalık sürenin bitiminden itibaren yirmi dört aylık sürenin bitimini aşmayacak şekilde, göreve başlama şartı aranmaksızın talep ettiği süre kadar aylıksız izin verilecektir.

b) İlgili mevzuatı gereğince aylıksız izinli iken eşi doğum yapan memura, isteği halinde göreve başlama şartı aranmaksızın doğum tarihinden itibaren yirmi dört aya kadar aylıksız izin verilecektir.

4) Ölü doğum halinde aylıksız izin

a) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin, ölü doğum yapan memur ile eşi ölü doğum yapan memura verilmeyecektir.

5) Devlet memurluğuna atanmadan önce doğum yapan veya eşi doğum yapan memurun aylıksız izni

a) Doğum yaptıktan sonra Devlet memurluğuna ataması yapılan kişiye, göreve başlaması kaydıyla isteği üzerine doğum sonrası sekiz haftalık sürenin veya yararlanması halinde yarım gün izin süresinin bitiminden itibaren yirmi dört aylık sürenin bitimini aşmayacak şekilde, aylıksız izin kullandırılacaktır.

b) Devlet memurluğuna atanmadan önce eşi doğum yapan memura isteği halinde doğum tarihinden itibaren yirmi dört aya kadar aylıksız izin verilecektir.

sabah.com.tr

 


15 Ocak 2019 Sal� 12:22

http://www.urfa63haber.com/haber/anneve-anne-adayi-memurlarin-izin-sureleri-belirlendi-10643.html