ŞANLIURFA’YA TREN PROJESİ

Şanlıurfa İl Merkezi demiryolu projesi kapsamına alınarak çalışmalar başlatıldı.

ŞANLIURFA’YA TREN PROJESİ

Tahılın ambarı konumundaki Şanlıurfa burada yetiş ürünlerin daha kolay bir şekilde pazarlanması ve burada bulunan halkın demiryolu ile ulaşım olanağı sağlanması için proje çalışmaları başlatıldı. 

Yapımı tamamlanan proje Akdeniz’i Gaziantep-Şanlıurfa-Mardin ve Irak sınırına bağlayacak Gaziantep-Şanlıurfa, Mürşitpınar-Şanlıurfa ve Şanlıurfa-Mardin demiryollarının, ileriki yıllarda hızla artması beklenen uluslararası transit taşımaların yanı sıra, yıllardır üstlendiği ülke ihracat ve ithalatında temel erişim bağlantısı olması planlanmaktadır. 

Mevcut Gaziantep – Mardin hattı güneyden Suriye sınırı boyunca gitmekte ve yaklaşık 449 Km uzunluğunda olan demiryolu ağı Şanlıurfa merkeze uğramadığından dolayı Gaziantep-Şanlıurfa arasında yeni demiryolu bağlantısı yapmak ve Gaziantep –Nusaybin arasında daha kısa ve konforlu hat bir demiryolu ile bağlayarak, yoğun yolcu, yük arzına sahip Güneydoğu Anadolu - Akdeniz arası taşımacılık sektöründen demiryoluna pay alınması, Şanlıurfa iline demiryolu ile ulaşım olanağı sağlanması hedeflenmektedir. 

Yeni oluşturulacak demiryolu güzergahı Gaziantep İli Şehitkâmil, Nizip, Şahinbey ilçeleri üzerinden Şanlıurfa’nın Suruç, Birecik, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçe sınırları içerisinde ilerleyerek Mardin İl sınırına bağlanarak buradan Irak’a bağlanılacak. Gerçekleşen bu projenin 2023 yılında bitmesi hedefleniyor.

 



31 Aral�k 2018 Pazartesi 13:19

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfaya-tren-projesi-10577.html