ŞANLIURFA’DA DEDAŞ VURGUNU

Çiftçiler Kullandıkları Elektrik Parasını Ödemelerine rağmen DEDAŞ Tarafından Destekleme primlerine el konuldu.

ŞANLIURFA’DA DEDAŞ VURGUNU

Çiftçiler tarafında Tarımda kullandıkları Elektrik parasını ödemelerine rağmen DEDAŞ Tarafında alacakları destekleme primlerine bloka konularak mağdur edildi.

Tarım amaçlı olarak kullanılan enerji için DEDAŞ tarafından Çiftçiler ile yaptığı görüşmede 01.12.2018 tarihinden önce yapılacak ödemelerde yüzde 35 tahsil edileceğini 01.12.2018 tarihi dahil ve sonrasında yapılacak ödemelerde yüzde 45 tahsil edileceğini ancak bu anlaşmaya yanaşmayan Çiftçilerin ise destekleme dönemlerinde elektriğe yapılan zam ile birlikte tüm alacaklarını tahsil edileceğini çiftçilere tebligat edilmiş.

Bazı Çiftçileri bu anlaşmaya uyarak belirtilen tarihte ödemesi yapılacak olan tutarları DEDAŞ Veznelerine yatırarak anlaşmaya uymasına rağmen hiçbir gerekçe sunulmadan Devlet tarafından Çiftçilerin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına bloka konularak DEDAŞ’ın hesaplarına aktarılmış

Konuyla ilgili olarak mağdur olan çiftçiler konu hakkında şu açıklamayı yaptılar “ DEDAŞ Olan borcumuzu 01.12.2018 tarihine kadar yatırsak yüzde otuz beşini yatırırsınız yoksa desteklemede yüzde 45 ödeme durumunda kalırsınız. Bizde 27.282,10 TL. olan borcumuzu yatırdık. Ancak destekleme zamanında bizden hiçbir muvafakat almadan direk olarak şirketinin hesap aktarılmış

Daha önceki sezonlarda çiftçilerin bilgisi dahilinde bu işlemler yapılıyordu oysa bu sezon bizim imzamız olmadan bir vatandaşın veya çiftçinin parası başkasının şirket hesabına Ziraat bankası tarafından aktarılıyor.

Bölgede bulunan çiftçilerin DEDAŞ’a borcu olmamasına rağmen hesaba gelen desteklemeler direk şirketin kendi hesabına aktarıyor. Aktarılan bu paralar yaklaşık bir ay işlettikten sonra tekrardan çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor.

Çiftçiler tarafından yapılan ihtirazlara ise DEDAŞ tarafından şu cevap veriliyor “sayın müşterimiz 2018-734075 nolu A.G % 50 ve %100 Tahakkuka İhtiraz başlıklı dilekçeniz olumlu şekilde sonuçlanmıştır.” Çiftçilerin bu sürede uğradıkları mağduriyeti kim veya kimler karşılayacak denildi.



28 Aral�k 2018 Cuma 17:18

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfada-dedas-vurgunu-10567.html