Fatih Portakal'a Şanlıurfa'dan Suç Duyurusu

Şanlıurfa’da 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Fatih Portakal hakkında ana haberde sarf ettiği sözlerden dolayı Suç Duyurusunda bulundu.

Fatih Portakal'a Şanlıurfa'dan Suç Duyurusu

Şanlıurfa’da 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Fatih Portakal hakkında ana haberde söylediği, "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Korkudan, endişeden, dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına" sözleriyle 'terör örgütlerini göreve çağırdığını' iddia ederek, suç duyurusunda bulundu.

FATİH PORTAKAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Su duyurusunu Şanlıurfa 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Adını dernek başkanı İbrahim Bulşan yaptı.

Dernek Başkanı Bulşan FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Şanlıurfa Adliyesine İl Yönetim üyesi Rağıp Kaymaz ile birlikte giderek Fatih Portakal'ın 10 Aralık tarihindeki ana haber bülteninde söylediği sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek Bölücülük yaparak suç işlediğini iddia etti.

"FATİH PORTAKAL, İNSANLARI AYAKLANMAYA DAVET ETMİŞTİR

" Bulşan, Portakal'ın Ana Haber bülteninde Fransa'daki protestolar ile ilgili haberin ardından "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa? Korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi? Kaç kişi çıkar Allah aşkına?" sözleriyle terör örgütlerini ve sempatizanlarını göreve çağırdığını iddia etti.

Dernek Başkanı Bulşan, "Fatih Portakal, son günlerde Sarı yelekler adında bir gurubun Fransa'da yapılan halk gösterileri gibi insanları ayaklanmaya davet etmiştir. Ayrıca, Türk Devleti'ni aciz göstererek aşağılamış, halkı kin ve düşmanlığa sokaklar davet edip suç işlemeye tahrik ederek, kamu güvenliği açısından da açık bir tehlikenin ortaya çıkmasına zemin hazırlanmıştır" dedi.



13 Aral�k 2018 Per�embe 22:11

http://www.urfa63haber.com/haber/fatih-portakala-sanliurfadan-suc-duyurusu-10538.html