HİLVAN, MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR.

DSİ Genel Müdürlüğü, kurak toprakları yeşile büründürmeyi, bölge insanına istihdam sağlamayı ve su yatırımlarıyla vatandaşların refah seviyelerini yükseltmeyi sürdürüyor.

HİLVAN, MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR.

Bu kapsamda 2018 yılında inşaatına başlanan Hilvan İlçe Suyu Arıtma Tesisi’nin yapımı yoğun çalışma temposuyla sürdürülüyor.

Hilvan, Memba Kalitesinde İçme Suyuna Kavuşuyor.

Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmayı, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeyi ve derelerdeki taşkın riskini azaltmayı sürdüren DSİ, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçe merkezini ve civar yerleşim yerlerinin 2050 yılına kadar ihtiyacını giderebilecek olan menba kalitesinde temiz içme suyuna kavuşturacak.

İstihdam Alanı Oluşacak.

Mitaş Proje ve Argesan İnşaatın İş Ortaklığı’nın yüklenimi altında yapımına devam edilen yatırım, hem istihdam alanı oluşturulmuş oluşacak, hem de sağlıklı içme suyu ile yaşam kalitesini arttırarak Hilvan’ın büyümesine katkıda bulunmuş olacak.

2050 Yılına Kadar İçme Suyu İhtiyacını Karşılayacak.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale dilerek yer teslimi 2018’in Şubat ayında yapılan ve 2020’nin Şubat ayına kadar yapımı sürecek olan Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi Şantiyesinde betonarme çalışmaları devam ediyor. Projenin tamamlanmasından sonra ilçeye günde 15 bin metrekare su pompalayacak olan tesis Hilvan ilçenin hasret kaldığı içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak.



23 Kas�m 2018 Cuma 10:34

http://www.urfa63haber.com/haber/hilvan-memba-kalitesinde-icme-suyuna-kavusuyor-10431.html