KARAKÖPRÜ YENİ ÇARŞISINA KAVUŞUYOR

Karaköprü Belediyesi ve Karaköprü Kaymakamlığı tarafından özellikle engelli ve dezavantajlı vatandaşların işletmesi ve kullanması amacıyla kurulacak olan çarşının yapımında sona gelindi.

KARAKÖPRÜ YENİ ÇARŞISINA KAVUŞUYOR

Karaköprü Belediyesi ve Karaköprü İlçe Kaymakamlığı’nın hem ilçedeki çarşı ihtiyacını gidermek hem de dezavantajlı vatandaşları iş hayatına teşvik etmek amacıyla Çankaya mahallesinde hayata geçireceği çarşı projesinde sona doğru gelindi. 

1715 m2 alan üzerine kurulan ve tamamlandığında içerisinde aktar, züccaciye, kurutulmuş sebzeci, telkâri dükkanı, sahaf, kırtasiye, ayakkabı tamircisi, cafe ve restoran gibi dükkanların olacağı çarşıda dükkanların boyutu 14 m2 , 22 m2, 31 m2 ve 42 m2 arasında değişirken, bu projeyle vatandaşların birçok ihtiyacını giderecek işletmeler yer alacak. Proje özellikle engelli ve dezavantajlı bireylerin işletmesi ve kullanmasını amaçlarken, kısa süre içerisinde bitirilip vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor. 

Proje ile ilgili konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, çarşı projesine önem verdiklerini ve bunun örnek bir proje olacağını kaydetti. Baydilli, “Bu projeyle hem ilçemizdeki çarşı ihtiyacını bir nebze gidereceğiz hem de dezavantajlı vatandaşlarımızın kendi işlerini yapmalarına yardımcı olacağız. Çalışmalarımız devam ediyor ve bitme aşamasına geldik, İnşallah kısa süre sonra açılışını yaparak bu güzel, otantik çarşımızı ilçemizin hizmetine sunacağız. Projeyle ilgilenen ve emeği olan İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Yıldız’a da çok teşekkür ediyorum. Çarşı projemiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.



3 Ekim 2018 �ar�amba 09:16

http://www.urfa63haber.com/haber/karakopru-yeni-carsisina-kavusuyor-10214.html