Þanlýurfa’da Atatürk Baraj Gölü baþta olmak üzere komþu çevre illerin baraj göletlerinde yürütülen balýkçýðýn daha da yaygýnlaþtýrýlmasý ve geliþtirilmesi için çalýþmalarýna devam eden Büyükþehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Ulaþým Daire Baþkanlýðý Ýç Sular Þube Müdürlüðü’nün çalýþmalarýyla balýkçýlarýn çalýþma standartlarý iyileþtiriliyor.
BÜYÜKÞEHÝR BALIKÇI TEKNELERÝNÝ RUHSATLANDIRDI
GAP’ýn baþkenti konumunda olan Türkiye’nin en büyük ve dünyanýn 6’ncý büyük barajý olan Atatürk Barajý'na sahip Þanlýurfa’da hembalýkçýlýðý desteklemek hem de geçimini bu yolla saðlayan yüzlerce balýkçýnýn can güvenliðini saðlamak amacýyla çeþitli projeler geliþtiren Büyükþehir Belediyesi, gölet üzerindeki tekneleri kayýt altýna alarak gerekli prosedürleri yerine getiren teknelere, ruhsat ve izin belgeleri çýkarýyor.
BALIKÇILAR RUHSAT ÝÇÝN MERSÝN’E GÝTMEKTEN KURTURDULAR
Þanlýurfa Büyükþehir Belediyesi’nin çalýþmalarýyla birlikte Mersin ve denize sahili olan diðer illere gitmekten kurtulan Þanlýurfalý balýkçýlarýn imdadýna, Büyükþehir Belediyesi Ulaþým Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde kurulan Ýç Sular Þube Müdürlüðü çalýþanlarý yetiþti. Teknelere yönetmenliðe uygun baðlama kütüðü, özel tolinato sahiplik belgesi, çalýþma izni gibi belgeler kazandýrarak tekneleri ruhsatlandýran Büyükþehir Belediyesi, ayrýca bu tekneleri kullananlara kaptanlýk eðitimleri de veriyor.
BOZOVALI BALIKÇILARDAN BÜYÜKÞEHÝR’E TEÞEKKÜR
Þanlýurfa Büyükþehir Belediyesi ve Tarým ve Orman Ýl Müdürlüðü katkýlarýyla balýkçýlýk sektöründe yaþadýklarý sýkýntýlarý birer birer aþtýklarýný belirten Bozovalý balýkçýlar, desteklerinden dolayý Þanlýurfa Büyükþehir Belediyesi’ne, teþekkür ettiler. Bozova’da 15 yýl balýkçý kooperatifine baþkanlýk yapan Müslüm Ergin, “Daha önce bir tekne sahibi ruhsat ve diðer iþlemleri için Mersin’e gitmek zorunda kalýyordu. Bu da esnafýmýz için oldukça zordu. Oldukça yorucu bu süreçte bu konuyla ilgilenen Þanlýurfa Büyükþehir Belediyesi, iþlemlerimizin Ulaþým Daire Baþkanlýðý bünyesinde yürütülmesini saðladý. Artýk biz Mersin’e gitmekten kurtulduk. Baþkamýz Beyazgül ve þahsýnda tüm çalýþanlarýna teþekkür ediyoruz” dedi.
BARAJ GÖLETÝNDEKÝ BALIKLAR TEZGÂHLARDA YERÝNÝ ALDI
Atatürk Baraj Göletinde oldukça yüksek potansiyele sahip Sazan, Þaput, Bizir, Fýrat Turnasý ve diðer türdeki balýklar sezonun açýlmasýyla birlikte tezgâhlarda yerini aldý. 36 yýlý aþkýn süredir ilçede balýkçýlýkla geçimini saðladýðýný belirten Mehmet Ercan “Büyükþehir Belediyesinin balýkçý esnafýmýza büyük katkýlarý oldu. Önce tekneler ruhsatlandýrýldý ardýndan denetimlerden geçirildi. Her þey için teþekkür ediyoruz” ifadelerini kullandý.
BÜYÜKÞEHÝR SAYESÝNDE BALIKÇILAR DESTEKLEME ALDI
Bozova Tarým ve Orman Ýlçe Müdürlüðü Su Ürünleri Mühendisi Hakan Akgün, Atatürk Baraj gölündeki balýk potansiyeline dikkat çekerek, “ Ýlçede her yýl baraj gölünde 180 ton balýk yakalanmaktadýr. Bu rakam hem ülke ekonomisine hem de ilimiz ekonomisine oldukça önemli bir katký saðlýyor. Bu iþten 300 ‘ün üzerinde kardeþimiz ekmek yiyor. Büyükþehir Belediyemizin teknelere ve balýkçýlara yönelik çalýþmalarýyla bu yýl bakanlýðýmýz kayýtlý balýkçýlara 750 ile 1250 TL arasýnda deðiþen destekleme ödemesi yaptý. Büyükþehir Belediyesi Ulaþým Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde kurulan Ýç Sular Þube Müdürlüðü’nün çalýþmalarý neticesinde balýkçýlarýmýz bu desteklerden faydalandý” diye konuþtu
Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.