ÞANLIURFASPOR TEKNÝK DÝREKTÖRÜ ÝSTÝFA ETTÝ

Ana Sayfa » Genel » BAÞKAN COÞKUN BOÐAZÝÇÝ'NDEKÝ DARBE ARAYIÞINA GEÇÝT VERMEYECEÐÝZ

BAÞKAN COÞKUN BOÐAZÝÇÝ'NDEKÝ DARBE ARAYIÞINA GEÇÝT VERMEYECEÐÝZ

Memur-sen denBoðaziçi üniversitesinde yaþanan olaylar ile ilgili bir basýn açýklamasý yayýnladý

 
4 Þubat 2021 Perþembe 22:35
Okunma: 1525
Yorum YapYazdýr
 
BAÞKAN COÞKUN BOÐAZÝÇÝ'NDEKÝ DARBE ARAYIÞINA GEÇÝT VERMEYECEÐÝZ

Memur-sen ve Eðitim bir Sen Þanlýurfa Ýl Baþkaný Ýbrahim Coþkun Boðaziçi Üniversitesinde yaþanan olaylar ile ilgili yaptýðý açýklamada þu ifadelere yer verildi. "Taksim Gezi Parký’nda aðaçlarýn yerinin deðiþtirilmesini ‘aðaçlar katlediliyor’ bahanesiyle fýrsata çevirmeye çalýþanlar, 28 Þubat’ýn psikolojik harekâtýný andýran söylem, yöntem ve eylemlerle darbe arayýþýna girenler, Boðaziçi Üniversitesi’ndeki ortamý kendisine uygun bir zemin olarak görenler yeni bir tezgâh peþindeler.

Hukuka, kanuna ve mevzuata uygun olarak gerçekleþtirilen rektör atamasýný kendi ideolojik saplantýlarýna uygun bulmayanlar, algýsal yöntemlerle, tepkisel söylemlerle bir eylem kapasitesi oluþturma gayretkeþliði içindeler.

Yeni atanan rektörün daha önce bir siyasi partiden aday olduðu bahanesiyle rektör olarak görevlendirilmesine karþý çýkanlarýn siyasi özgürlüklerden ne anladýðý, amaçlarýnýn bilim deðil, sadece ideoloji olduðu, bazý hak ve özgürlükleri sadece kendilerine yakýþtýrdýklarý, vandallýklarýndan ve sürekli darbe arayýþlarýndan açýkça belli olmaktadýr.

Ýliklerine kadar iþlemiþ vesayetçi, darbeci ahlaksýzlýkla hareket edenlerin kamu kurumlarýnýn devlete ait millete hizmet mekâný olduðunu bilmeleri, bilmiyorlarsa da öðrenmeleri gerekmektedir.

Bu güruh, her ortamda akademisyenlere ve kamu görevlilerine siyaset yasaðýnýn kaldýrýlmasýný savunurken, kendilerinden görmedikleri kiþilere karþý ne kadar gaddar ve sekter olduklarýný bir defa daha gösterdiler. Gösteri adý altýnda sürdürülen arbedede üniversite öðrencilerinden ziyade terör örgütleriyle iltisaklý kiþilerin olmasý, iþin amacýný ve meþruiyet derecesini zaten göstermektedir.

Ayrýca, nereden zuhur ettikleri belli olmayan sapkýn bireylerin oluþturulan kaotik ortamda ortaya çýkmalarý, kendilerine alan açmaya çalýþmalarý, seslerini duyurma gayretleri, bu topraklarda asla gerçekleþmeyecek meþruiyet arayýþýyla kinlerini kusmalarý beyhude bir çýrpýnmadýr.

Kýblemiz olan Kâbe’nin resmini saygýsýzca yere atanlar, kendi öðrencilerini fiþleyenler, ‘mesele Boðaziçi deðil, sen hâlâ anlamadýn mý’ pankartýyla ‘Gezi’yle akrabalýðýný ortaya koyanlar, aradýklarýný asla bulamayacaklardýr.

Milletimiz, bu ve benzeri olaylarý ve tezgâhlarý basiretiyle görmekte, ferasetiyle deðerlendirmekte, sabýrla ve tahammülle izlemektedir. Biz her zaman düþünce ve fikir özgürlüðünden yanayýz. Maðdur olan herkesin hakkýný ararýz, sözcülüðünü yaparýz. Fikrine katýlmasak bile herkesin düþüncesini ifade etmesinden yanayýz. Ülkemizde elbette insanlar demokratik haklarýný kullanmalý, gösteri yapabilmeli, yürüyüþle hak arayabilmelidir.

Ancak küresel güçlere payandalýk yapanlarýn, ipleri emperyalistlerin elinde olan kuklalarýn, kendini kamufle eden etki ajanlarýnýn, milletin iradesine ipotek koymak isteyenlerin, vesayet özlemiyle her þeye teþne olanlarýn vandallýklarýný özgürlük saymak safdilliktir. Eðitim-Bir-Sen olarak, yasaklarýn ve sýnýrlamalarýn kalkmasý, özgürlük alanlarýnýn geniþlemesi için mücadele ederken; görüntüsü yerli, zihniyeti yabancý, istiklal mücadelesinin manasýný bilmediði için istikbali müstemleke temsilciliði olarak hayal eden, kaosla beslenen bu zihniyetin milletimizin iradesine ket vurmasýna, devletin baðýmsýzlýðýna karþý, 28 Þubat’ta, 17/25 Aralýk’ta, 15 Temmuz’da olduðu gibi, ayný kararlýlýkla duracaðýz. 

Ýlgili Haberler
left
right
 
4 Þubat 2021 Perþembe 22:35
Okunma: 1525
Yorum YapYazdýr
 
 
(0 Yorum Yapýldý)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diðer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Gazete Manþetleri
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Takýmlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Þampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
 
Anket
YEREL SEÇÝMLERDE OYUNUZU KÝME VERÝRÝSÝNÝZ?
ADAYA
PARTÝYE
 
Namaz Vakitleri
 
  • Ýmsak05:09
  • Güneþ06:47
  • Öðlen12:19
  • Ýkindi15:11
  • Akþam17:31
  • Yatsý18:57
 
Tarihte Bugün
1836 - Samuel Colt, ürettiði silahýn (Colt) patentini aldý.
1921 - Gürcistan'ýn baþkenti Tiflis, Bolþevik Rusya tarafýndan iþgal edildi.
1925 - Hýyanet-i Vataniye Kanunu'nda deðiþiklik yapýldý; Din politikaya aletedilemeyecek ve bu suç vatan hýyaneti sayýlacak.
1932 - Adolf Hitler Alman vatandaþlýðýna kabul edildi, böylelikle 1932 yýlýnda yapýlacak Weimar Cumhuriyeti'nin baþkanlýk seçimlerine katýlmasý mümkün oldu.
1933 - Fransýz Vagon-Li (Yataklý Vagonlar) þirketinin Belçikalý Müdürünün koyduðu Türkçe yasaðýna tepki gösterildi.
1933 - Uçak gemisi olarak imal edilen ilk ABD donanma gemisi USS Ranger denize indirildi.
1943 - Talat Paþa'nýn Almanya'da tahnit edilen naaþý Ýstanbul'a getirildi. Ayný gün Hürriyet-i Ebediye tepesinde topraða verildi.
1945 - Türkiye, Almanya'ya savaþ ilan etti.
1952 - Baþbakanlýkta kurulmuþ olan "ilmi komisyon", Anayasa'daki antidemokratik maddeleri tespit etti; Anayasa'da antidemokratik 40 kanun var.
1954 - Cemal Abdülnasýr, Mýsýr devlet baþkaný oldu.
1954 - Çoruh ilinin ismi Artvin olarak deðiþtirildi.
1964 - Muhammed Ali (Cassius Clay), Miami Beach-Florida'daki maçta Sonny Liston'ý yenerek aðýr siklet boks þampiyonu oldu.
1968 - Ýstanbul Taksim Meydaný'nda ikinci "Uyanýþ Mitingi "yapýldý. Mitingin amacý Türkiye Ýþçi Partisi milletvekillerine Meclis'te yapýlan saldýrýryý kýnamaktý.
1980 - Bedelli askerlik kabul edildi. Yurt dýþýndaki iþçiler 20 000 mark ödedikleri takdirde askerlik yapmayacaklar.
1984 - Hakkari'de Bir Mevsim adlý filmin gösterimi Sýkýyönetim Komutanlýðýnca yasaklandý.
1986 - Filipinler devlet baþkaný Ferdinand Marcos, 20 yýllýk yönetimin ardýndan ülkeden kaçtý. Ýktidara Corazon Aquino geldi.
1990 - Nikaragua'da yapýlan seçimleri Baþkan Daniel Ortega kaybetti.
1991 - Irak Kuveyt'ten çekilme kararýný açýkladý. Böylece Amerikan birliklerive müttefik kuvvetlerin birlikte yürüttükleri "Çöl Fýrtýnasý" harekatý sona erdi. 28 Þubat'ta ateþkes antlaþmasý imzalandý.
1991 - Varþova Paktý feshedildi.
1994 - Demokrasi Partisi (DEP) yerel seçimlere katýlmama kararý aldý.
1994 - Almanya, RP'nin Bosna'ya yardým adý altýnda Almanya'ya gönderdiði paralar hakkýnda soruþturma baþlattý
1998 - Fazilet Partisi (FP) kuruldu.
2000 - Carlos Santana 8 Grammy Ödülü birden kazandý. Daha önce Michael Jackson'ýn "Thriller" albümüyle kýrdýðý bir seferde en çok Grammy alan sanatç rekorunu egale etti.
2003 - Irak krizi konusunda Türk Silahlý Kuvvetleri'nin yabancý ülkelere gönderilmesi ve yabancý silahlý kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasý için hükümete yetki verilmesine iliþkin Baþbakanlýk Tezkeresi TBMM'ne sunuldu.
2009 - Türk Hava Yollarý 1951 sefer sayýlý uçuþu: Ýstanbul'dan 8:22 de havalanan uçak Schipol havaalanýna inemeden düþerek 3 parçaya ayrýldý.
 
Arþiv
 
 
Kurumsal

Ýçerik

GÜNDEM

SÝYASET

DÜNYA

Yukarý Çýk