SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA BAŞKAN MEHMET KUŞ’A TEVECCÜHLER ARTIYOR

Ana Sayfa » Genel » ŞANLIURFA’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELENIN SONUÇLARI

ŞANLIURFA’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELENIN SONUÇLARI

Şanlıurfa İli Kamu Kuruluşları 2018 Yılı İl Geneli Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Sunumu, Vali Abdullah Erin, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yeşilay Cemiyeti ve muhtarların katılımıyla GAPTEM tesislerinde gerçekleştirildi.

 
16 Ocak 2019 Çarşamba 08:07
Okunma: 3201
Yorum YapYazdır
 
ŞANLIURFA’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELENIN SONUÇLARI

Kurum kuruluş temsilcilerinin yaptıkları sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bağımlılıkla mücadelede Şanlıurfa Valiliği olarak çok önemli projeler hayata geçirdiklerini, madde bağımlılığı ve uyuşturucu risk etmenleri araştırma projesi sonucunda, bu konuda yol haritası çizecek çok önemli veriler elde ettiklerini belirtti.

Uyuşturucu ile mücadelenin önleyici boyutunun apayrı bir uzmanlık gerektirdiğini ve devletin tüm kurumlarının, başta kolluk kuvvetleri olmak üzere önemli tedbirler aldığını hatırlatan Vali Erin, tedavi ve rehabilitasyona yönelik ise Şanlıurfa eski havaalanı arsasında temeli atılan AMATEM ve ÇEMATEM’e ek olarak Yeşilay tarafından yapımına başlanacak olan rehabilitasyon merkezinin önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

Madde bağımlılığı ile mücadelenin sırf bu işin ticaretini yapanlar veya kullanımı engellemek olmadığını, başka çoğu sebebin yer aldığını belirten Vali Erin, “Gençlerimizin içinde yaşadığı ortamı değiştirmeye, gelecekte de endişe vermeyecek şekilde eğitimlerini düzgün şekilde yapıp üniversiteye gidebildikleri ve iş sahibi oldukları bir hayatın kesintisiz ve aksaksız yürütüldüğü tedbirleri almamız lazım” diye konuştu.

Vali Erin, bir taraftan kamu kuruluşlarının, bir taraftan STK’ların ve eğitim kurumlarının bilinçlendirme çalışmaları yaparken, diğer yandan da kırsala kadar uzayan eğitim altyapısını sorunsuz hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

 

 TÜM OKULLARA GÜVENLİK KAMERASI

Madde bağımlılığı konusunda okullarda alınacak tedbirler konusuna da değinen Vali Erin, risk grubunda değerlendirilen okulların çevresine ihtiyacı görecek kalitede mobese sistemine bağlı kamera sistemleri kurulması, daha düşük risk grubundaki okullara da sürekli kayıt yapabilen kamera sistemi için talimat verdiklerini hatırlatarak, “Güvenlik kamerası sistemi olmayan bir tane okulumuz kalmasın” dedi.

Her okulun güvenlik güçlerinin sorumluluğuna verildiğini, okul çevresinin de bu sorumluluk alanında bulunduğunu kaydeden Vali Erin, açık sigara satılan dükkanlara kadar tüm yerlerin denetim altında tutulduğunu söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede İçişleri Bakanlığının kararlılığını hatırlatan Vali Erin, “Çocuklara şunu bunu satıyorum diye farklı maddelere alıştırma niyetinde bulunma alçaklığını gösterenlerle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Muhtarlarımız da bu konuda gözlerini dört açıp, denetimlerini yapsınlar. Mahallesinde en çok bilgi sahibi olan muhtarlarımızdır. Sürekli emniyet ve jandarma teşkilatımızla irtibatlı olmak suretiyle, hepimizin geleceğine kast eden bu insanlarla teröristle mücadele eder gibi mücadele anlayışımızı ortaya koymak zorundayız” dedi. 

METRUK BİNA KALMAYACAK

İl merkezi ve ilçelerde, madde kullanımına müsait bir tek metruk bina kalmaması için talimat verdiklerini, bunun gereğini yerine getirmeyen yerel yönetimler olduğunu kaydeden Vali Erin, “Yazılı talimat ve emire rağmen bunu gerçekleştirmeyen yerel yöneticiler hakkında gerekli işlemi başlattık. Yıkımlar Kaymakamlıklarımız tarafından yapılacak ve yıkım faturası da ilgili belediyeler tarafından ödenecektir” diye konuştu.

 

 

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN BÖLGEDEYİZ”

Vali Erin, ortaya konan istatistiklere göre Türkiye’nin dünya ve Avrupa ortalamalarının altında bağımlılık sorunu bulunduğunu ancak geçen yıl yapılan araştırma sonucuna göre, Şanlıurfa’daki rakamın, Türkiye’de tespit edilen bağımlılık rakamının üzerinde olduğunu, bu nedenle bağımlılıkla mücadelede daha çok mücadele edilmesi gereken bir il olduğunu söyledi.

Madde bağımlılığı konusunun Türkiye’de son dönemde daha çok gündeme gelen bir konu olduğunu, aslında madde bağımlılığının daha önceden de olduğunu ve artan iletişim imkânları sayesinde etkileşimin artığını ve bu sayede olumsuz etkileşimin de gerçekleştiğini söyleyen Vali Erin, konu hakkında sunumlarını yapan kurum kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik’i yürüttükleri faaliyetlerden dolayı tebrik eden Vali Erin, Yeşilay’ın uygulayacağı projelere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

VALİ YARDIMCISI UFUK AKIL: MUHTARLARIN DESTEĞİ ÖNEMLİ

GAPTEM konferans salonunda gerçekleştirilen sunumun açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, uyuşturucu tehdidinin dünya, Avrupa ve Türkiye kıyaslamasını yaparak Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen çalışmaları anlattı.

Son zamanlarda Türkiye’ye yönelen uyuşturucu tehdidinin, çağın sinsi hastalığı olduğunu belirten Akıl, “Uyuşturucu, toplum psikolojimize, milli ekonomimize büyük zararlar vermekte, ülkemizin gelişmesinin önünde bir tehdit olarak durmaktadır. Ülkemiz, coğrafi konumu ve genç nüfusu nedeniyle uyuşturucudan doğrudan etkilenen ülkeler arasındadır. Gerek Asya’da üretilen ve Avrupa’ya transfer edilen eroin kaçakçılığında, gerekse Avrupa’da üretilen ve Asya’ya sevkiyatı yapılan sentetik uyuşturucu ve ara kimyasallar kaçakçılığında transit ve hedef ülke konumundadır” dedi.

Uyuşturucuya başlama sebepleri, bağımlılığın sonuçları ve madde kullanımına başlamada risk faktörleri hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, sunumunda dünya, Türkiye ve Şanlıurfa özelinde uyuşturucu kullanım yaş aralığı, cinsiyet, ekonomik durum ve diğer araştırma sonuçları hakkında bilgiler verdi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı Şanlıurfa Valiliği’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler veren Akıl, Vali Abdullah Erin’in göreve başlamasıyla ilk olarak “Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Risk Etmenlerinin Belirlenmesi Araştırma ve Uygulama Projesi”nin hayata geçirildiğini ve önemli tespitler yapıldığını hatırlatarak, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede yol haritası çizecek ve Türkiye’ye örnek olacak bir proje uygulandığını söyledi.

Madde bağımlılarının tedavisine yönelik Şanlıurfa Valiliği’nin yatırım faaliyetlerine dikkat çeken Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, bunlardan en önemli adımın 30 Yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi ve 15 Yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezlerinin temellerinin atıldığını ve inşaatların hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede Halk Sağlığı Müdürlüğü aracılığıyla kamu çalışanlarına, STK’lara ve vatandaşlara eğitimler verilmeye devam ettiğini kaydeden Akıl, Valilik koordinasyonunda Gençlik Merkezleri, Milli Eğitim ve Yeşilay aracılığıyla 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyet ve projeleri hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucu ile mücadeleye karşı yürüttüğü mücadeleye en büyük desteği, muhtarların vereceğinin altını çizen Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, köy ve mahallelerde 18 yaşın altındakilere sigara ve uçucu madde satışının engellenmesi, uyuşturucuya karşı ailelerin bilinçlendirilmesi gibi görevler düştüğünü belirterek, “Hem İçişleri Bakanlığımızın hem Şanlıurfa Valiliğimizin yürüttüğü projelere destek olmak ve katkı sunmak sizin elinizdedir” dedi.

 

EMNİYET VE JANDARMA İSTATİSTİKLERİ VERİLDİ

Toplantıda, 2016, 2017 ve 2018 yılları narkotik suçlarla mücadele ile ilgili bir sunum yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Erhan Nazlıgül de, ele geçirilen suç unsurları, narkotik madde miktarları, suçlu sayıları, uyuşturucu satış ve kullanımı tespit edilen kişilere karşı yapılan işlem sayıları hakkında bilgiler verdi.

Nazlıgül, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucuya karşı mücadele kapsamında yapılan eğitim seminerleri, afiş ve broşür gibi çalışmaları yapıldığını, uyuşturucu kullanım alanı olarak değerlendirilen metruk yapıların tespit edilerek gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Jandarma Yarbay Murat Özen de, uyuşturucu madde ticaretinin kolay para kazanma yollarından biri olarak görüldüğünü, genç nüfusun da bu doğrultuda hedef halinde olduğunu söyledi. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki 1026 okul çevresinde, 2018 yılı içinde 8583 önleyici kolluk devriyesi düzenlendiğini, arazi ve yol kontrol noktalarında tedbirler alındığını söyledi.

İl Jandarma Komutanlığının önleyici tedbirler kapsamında düzenlediği faaliyet ve operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu madde miktarları ve olay sayıları hakkında bilgiler veren Özen, Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük icraat programının uygulanmaya konulduğu tarihten itibaren sıkılaştırılan kontroller sonucu, olay sayısında yüzde 150 artış olduğunu kaydetti.

Toplantıda Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumla da, uyuşturucu ile mücadelede izlenecek tıbbi ve sosyal önlemler, tedavi aşamaları gibi konularda bilgiler verildi.

Toplantıda bir sunum yapan Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik de, Yeşilay Cemiyetinin kuruluşu, ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin bağımlılığa karşı yürüttüğü faaliyetlerden bahseden Çelik, Yeşilay’ın Şanlıurfa’da faaliyete geçireceği Yeşilay Danışma Merkezi protokolünü geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile imzaladıklarını, projenin çok kısa sürede tamamlanarak, faaliyete geçirileceğini söyledi

İlgili Haberler
 
16 Ocak 2019 Çarşamba 08:07
Okunma: 3201
Yorum YapYazdır
 
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Anket
YEREL SEÇİMLERDE OY VERME KRİTERİNİZ NE OLUR
ADAY ÖNEMLİ
PARTİ TERCİHİM ÖNEMLİ
FİKRİM YOK
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Tak�mlar
O
G
B
M
P
1
Fenerbahçe
7
7
0
0
21
2
Galatasaray
7
6
1
0
19
3
Yukatel Adana Demirspor
8
5
2
1
17
4
Beşiktaş
7
4
1
2
13
5
Trabzonspor
8
4
0
4
12
6
Kasımpaşa
7
3
3
1
12
7
Atakaş Hatayspor
7
2
5
0
11
8
Çaykur Rizespor
7
3
2
2
11
9
MONDİHOME KAYSERİSPOR
7
2
4
1
10
10
Corendon Alanyaspor
8
2
4
2
10
11
BITEXEN ANTALYASPOR
7
2
3
2
9
12
Tümosan Konyaspor
7
2
3
2
9
13
EMS YAPI SİVASSPOR
7
1
4
2
7
14
MKE Ankaragücü
7
1
3
3
6
15
VavaCars Fatih Karagümrük
8
1
3
4
6
16
Gaziantep FK
7
2
0
5
6
17
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş.
7
0
4
3
4
18
Rams Başakşehir
7
1
1
5
4
 
�ampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
S�per Loto
31.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062224283446
 
 
�ans Topu
30.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu011030323403
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Namaz Vakitleri
 
  • �msak05:09
  • G�ne�06:47
  • ��len12:19
  • �kindi15:11
  • Ak�am17:31
  • Yats�18:57
 
Tarihte Bug�n
1854 - Kırım Savaşı: Fransa Rusya'ya savaş açtı.
1933 - Hitler, Yahudileri ve Yahudilere ait mağazaları boykot için emir verdi.
1939 - Madrid, General Francisco Franco'nun güçlerinin eline düştü. İspanya İç Savaşı sona erdi.
1944 - Adapazarı ve civarında 2.831 kişinin öldüğü bir deprem oldu. Mısır Kralı Faruk deprem felaketzedelerine 1000 Mısır lirası yardımda bulundu.
1946 - Juan Peron, Arjantin Cumhurbaşkanı oldu.
1947 - Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu kuruldu.
1961 - Türkiye'de Anayasa'nın halkoyuna sunulması hakkındaki kanun kabul edildi.
1962 - Türkiye'de Ekim 1960'da askeri yönetimce görevlerinden uzaklaştırılan 147 öğretim üyesinin görevlerine dönmelerine olanak sağlayan kanun, TBMM'de kabul edildi.
1963 - 22 Mart'ta sağlık nedenleriyle tahliye edilen eski Cumhurbaşkanı Celâl Bayar'ın serbest bırakılması tepkilere yol açınca cezasının ertelenmesine ilişkin karar kaldırıldı
1965 - Amerika Birleşik Devletleri'nde Alabama'da Martin Luther King'in önderliğinde 25 bin kişi sivil haklar için yürüdü.
1966 - Cemal Gürsel'in cumhurbaşkanlığı süresi bitti, yerine Cevdet Sunay cumhurbaşkanı seçildi.
1970 - Ege Bölgesi'nde şiddetli bir deprem oldu. Kütahya'nın Gediz ilçesinde evlerin yüzde 80'i yıkıldı, 1086 kişi öldü.
1973 - Cevdet Sunay'ın cumhurbaşkanlığı süresi bitti.
1980 - Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Ayvazhacı köyünde, sel nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucunda 60 kişi öldü.
1988 - Türkiye'de kendisine ilk kez yapay kalp takılan kişi Halit Şahin öldü.
2000 - Susurluk davası sanıklarından Özel Tim eski Müdürü İbrahim Şahin geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak yoğun bakıma alındı.
2004 - Türkiye'de yerel seçimler yapıldı.
 
Say�sal Loto
02.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062931324445
 
Ar�iv
 
 
Kurumsal

��erik

GÜNDEM

SİYASET

DÜNYA

Yukarı Çık