
Yeni Akit'ten Yakup Sarçiçek'ın haberine göre Türkiyenin Rusyadan 2.5 milyar dolara satın aldığı S-400 hava savunma sistemine Amerikanın neden NATOyu bahane ederek karşı çıktığını Alman dergisi Stren en güzel biçimde ortaya koydu... Türkiyedeki muhalefetin bile Ne gerek var S-400lere dediği yerde Alman dergisi Ankaranın Rusyadan alacağı sistemle kendi hava sahasının hakimi olacağını yazdı. Alman dergisi Stren, Türkiyenin S-400 almasının Doğu Akdenizde net bir üstünlük sağlayacağını ifade ederek ABDnin S-400e karşı çıkmasının arkasındaki nedenin de bu olduğunu ifade etti.

Amerika, Türkiyenin S-400 almasına çok sert bir biçimde karşı çıkıyor ve bu karşı çıkışın sebebini NATO sistemleri ve Rusya ile olan rekabetini ortaya koyuyor.
ABD gizli jetlerle keşif yapıyorAlman dergisi Strende yer alan yazıya göre, ABD dünyanın her ülkesinin hava sahasında gizli jetleriyle uçabilen bir ülke. Dolayısıyla Türk hava sahasında da başta Akdeniz olmak üzere radara görünmeden uçabiliyor. Türkiye S-400leri aldığında Amerikanın hayalet jetleri artık Türk hava sahasını kullanamayacak. Bu da Washingtonı çok rahatsız ediyor...
Hayalet uçakları tespit ediyorS-400lerin en önemli özelliği ise görünmez olarak nitelendirilen hayalet uçakları tespit edebilmesi. Böyle olunca da Amerika artık Akdeniz ve Türk hava sahasında istediği gibi keşif uçuşları yapamayacak. Dergi yazısında S-400 bataryalarının Türkiyenin Doğu Akdenizdeki etkisini büyük ölçüde artıracağını söyledi. Yazıda, Ankaranın iradesi dışında, havadaki kimse bu alanda çalışamaz ifadesi kullanıldı.
İşte bu durum, ABDnin S-400lere neden bu denli karşı çıktığını açıklıyor.
Ruslar daha ucuza verdiDergide ayrıca Türkiyenin uzun zaman Patriot savunma sistemi istemesine rağmen alamadığını ancak Amerikanın Ankaranın Rusyaya yönelmesi sonrası Patriot teklifinde bulunduğunu belirtti. Washingtonın Patriot teklifinin de Rusyanın S-400 sisteminden çok daha pahalı olduğu da ifade edildi.
Rusyanın teklifinin ABDnin teklifinden çok daha iyi olmasıyla Ankaranın S-400leri aldığını belirti. Türkiye ortak üretim ve 2.5 milyar dolar karşılığında anlaşma yapmıştı.
yeniakit.com.tr
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
BAŞKAN ALKAN BİZİM YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ BAĞIRMAK DEĞİL, İŞ ÜRETMEKTİRMevcut Şoförler ve otomobilciler odası başkanı İmam Bakır Alkan seçmenine ve seçimdeki rakiplerine seslenerek Bu Koltuğu Makam İçin Değil, Esnaf İçin Taşıyorum dedi
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDIŞanlıurfa, ihtiyaç duyulan nezih ve özgün bir mekâna daha kavuştu.
TEKNOFEST 2026’NIN EV SAHİBİ ŞANLIURFA Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 2026 yılında Şanlıurfa’da düzenlenecek.
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli olduTrendyol Süper Lig'de 14. hafta, 28 Kasım Cuma günü oynanacak tek maçla başlayacak. Süper Lig'in 14. haftasındaki derbide Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.
YENİDEN REFAH PARTİSİNDE EKİNCİ'YE ÖNEMLİ GÖREV Eyyübiye eski belediye başkanı Mehmet Ekinci'ye Yeniden Refah Partisinde önemli görev
20 Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu!Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu! C130 askeri kargo uçağının enkazından acı haberler geldi! Şehitlerimize ulaşıldı; acı haberler ailelere verildi!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDEN DEAŞ FİNANSMANINA OPERASYONŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Terörizme finansman desteği sağlayan her unsurun peşinde
TÜRKİYE’NİN FISTIK DEPOSU ŞANLIURFA’DA HASAT ZAMANITürkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir paya sahip olan Şanlıurfa’da, bu yılın ilk fıstık hasadı başladı
URFA’NIN RUHU, SIRA GECELERİ İLE YENİDEN CANLANIYORŞanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülecek proje, kentin kültürel değerlerine sahip çıkma için önemli bir adım atıldı değerlendiriliyor.
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİBaşkan Gülpınar'dan Hastanede Yaralanan Personele Geçmiş Olsun Ziyareti
DUSAK SAĞLIKTA ŞİDDETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Milletvekili Dr. Abdurrahim Dusak’tan Hastane Ziyareti: “Sağlıkta Şiddetin Takipçisi Olacağız”
YAZMACI'DAN SALDIRIYA UĞRAYAN PERSONELLERE ZİYARETMilletvekili Yazmacı'dan Hastanede Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Personele Ziyaret
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDI
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar Var
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur Duası
TEKNOFEST 2026’NIN EV SAHİBİ ŞANLIURFA 
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI 
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu
YENİDEN REFAH PARTİSİNDE EKİNCİ'YE ÖNEMLİ GÖREV 
20 Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu!
BAŞKAN KUŞ, ATATÜRK’Ü ANMAK, TÜRKIYE’YI DAHA AYDINLIK YARINLARA TAŞIMAK DEMEKTIR
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİL

